DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők - Egy regénylakás könyvei DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » » DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők

DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők

Írta: Gretty | 2012. március 21., szerda | 03:00

Újabb cuki-muki könyvjelző elkészítésére bukkantam a neten, s miután Marie volt olyan kedves és beleegyezett a fordításba, így feltétlen megosztom veletek. (Az eredeti verziót itt találjátok.) 

Na ezek aztán a szörnyike könyvjelzők, bár itt is lehet nyugodtan használni a fantáziánkat, és átvariálni az alapötletet.


A hozzávalók:

 • gülü szemek vagy minek is nevezzem, de a képek alapján biztos egyértelmű mindenkinek (kreatív boltban fillérekért hozzá lehet jutni)
 • karton papír (se nem túl vékony, se nem túl vastag verzióban) színes, szagos, mintás… amit csak el tudtok képzelni :)
 • lyukasztó (opcionális)
 • zseníliadrót (szintén hobbiboltból) de az eredeti ”recept” például azt írja, hogy essünk neki egy csőtisztítónak/üvegmosónak… szerintem esztétikusabb a zseníliadrót vagy bármely díszes-drótos megoldás (papírból, szalagból)
 • ragasztó, esetleg profibbaknak ragasztó pisztoly, de azzal ám nagyon kell tudni bánni ;)
 • olló vagy sniccer


A kartonpapírt osszuk fel három, nagyjából 7x10-es téglalapra. (E ponton már módosítok az eredetihez képest, mert így rögtön három könyvjelző alapunk is lesz, és nem pazaroltunk.) 

Ha ez megvan, akkor ki kell vágnunk az ”orrát” a szörnynek. Két bemetszésre van szükség kétoldalt, amit célszerűbb talán sniccerrel csinálni, s ha ez megvan, akkor ollóval végezni a lekerekítést. Persze szigorúan csak az egyik oldalon, hisz ez tartja majd helyén a könyvjelzőt. 

Hogy ki mely pontján helyezi ezt el, az szinte lényegtelen, bár ügyelni kell a szimmetriára, de ezen felül lehet középen, vagy kicsivel lejjebb-feljebb, ez ízlés dolga.


Mindenesetre, ha ez megvan, akkor jöhetnek a szemek. Nem vagyunk együgyüek, úgyhogy gondolom magyarázni sem kell a kép alapján, hogy hová kell ragasztani. (Ne a kivágott rész alá!)

Ezután lyukasszuk ki a ”homlokát”, a szemek felett, majd ebbe a lyukba lehet befűzni a zseníliadrótot, amit mindenki úgy hajlítgat, ahogy csak tetszik. (Arra kell csupán ügyelni, hogy ne legyen a drót se túl rövid, se túl hosszú, bár az utóbbit könnyebben lehet a végén orvosolni, mert könnyen vághatunk belőle.)


Ha kész vagyunk, akkor akár tovább is díszíthetjük. Írhatunk rá üzenetet, mottót, idézetet, de tovább csicsázhatjuk szalagokkal, flitterekkel vagy bármi egyébbel. 

A lényeg, hogy jól szórakozzatok közben! :) 


Ha valaki mégsem merne önállóan belevágni, annak javaslom a Címátköltő játékot, mert hasonló könyvjelző a nyeremény. ;)

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

3 megjegyzés:

 1. Ez nagyon jó! Köszi! Elmentettem a virtuális könyvjelzőim közé ;-)

  VálaszTörlés
 2. Egy kis helyesbítést megengedsz? :) A "pipe cleaner" nem csőtisztító, és nem is üvegmosó kefe, kisiskolás koromban technikaórán mi pipaszurkálónak hívtuk, nem tudom, mi a rendes magyar neve, de az a kis szerszám, ami eredendően a pipa szárának kitisztítására szolgál, és pont olyasmi, mint az általad is említett zseníliadrót, egy drót, amit pompás színekben pompázó puha textilszálacskák borítanak. :)

  VálaszTörlés
 3. @MFKata: örülök, hogy tetszik. :)

  @poggi: persze, hogy helyesbíthetsz. :)
  Ebből is látszik, hogy iskolásként mennyire figyeltem technikaórán. Nekem az általad említett célszerszám eddig ismeretlen volt. :D
  Ellenben emlékszem, régen még egész vállalhatóak voltak az üvegmosóink. ;)
  No de sebaj, a lényeg a kreativitás. :)

  VálaszTörlés

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved