A hónap kiadója: Cor Leonis - Egy regénylakás könyvei A hónap kiadója: Cor Leonis - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » » A hónap kiadója: Cor Leonis

A hónap kiadója: Cor Leonis

Írta: Gretty | 2012. március 13., kedd | 00:30


SCENE HEADING: Belső. Gretty szobája. Nappal
ACTION: Gretty a billentyűzet fölé tornyosul. Elmélyülten gondolkodik. Ráérősen kortyolgatja kávéját, majd írni kezd.

Arra jutottam, hogy szép és jó, hogy időnként írok szerzőkről, de azért ők mégiscsak elég megfoghatatlanok. Persze jól jön, ha egy-két bonyolultan követhető, hatalmas repertoárral rendelkező író tevékenykedéseit gyűjtöm csokorba, mégis, őket a kiadók ”hozzák el” nekünk. Így az ő munkájuk még szerteágazóbb, a palettájuk még ”követhetetlenebb”. Igaz, ez a populáris kiadók esetében annyira nem is probléma, de mi van a kevésbé – méltánytalanul – felkapottabbakkal?

Ezért hát kibővítem az Alkotókkal testközelből sorozatomat (vagy mi legyen a neve) és időről-időre a blogra invitálom valamelyik szívemnek kedves kiadót.

És mivel is kezdhetném, ha nem az elmúlt időszak legnagyobb meglepetés könyveit jegyző Cor Leonis-szal.

A Cor Leonis Kiadó 2005-ben asztrológiai könyvek kiadójaként kezdte tevékenységét. Nevét is a legfényesebb álló csillagról, az Oroszlán csillagkép szívéről kapta. Az évek során az asztrológiai könyvek mellett a kiadó tevékenysége kiteljesedett, és mára már minden műfajban igényes, hiánypótló, változatos műveket publikál. …bííííp… Eddig tartott a hivatalos szöveg, és most jöjjön, ahogyan én látom.

Szilvamagnak köszönhetem, hogy felfigyeltem a kiadóra. Ez persze csak felgyorsította a folyamatot, mert az Emerson & Tsa miatt előbb vagy utóbb (inkább előbb) úgyis kialakult volna a rajongásom a könyveik iránt.

Tartozom azonban egy vallomással: bár imádom az asztrológiai könyveket, éves horoszkópok ritkán kerülnek a kezembe, mert pont a prognózisokban nem hiszek. Nekem túl általános, márpedig én önző vagyok és szeretem a személyre szabott dolgokat. (Bár azért időről-időre bevásárolok az előrejelzésekből. Jó, ha van kivel vitatkozni, s ezért nagyon hasznos is lehet az Éves horoszkóp 2012.)
Abban viszont nagyon is hiszek, hogy az asztrológia működik(!), s ha önmagamat elemezgetem, akkor alapjaiban kell megismerni ezt a tudományt. (A horoszkóp szintézis módszereiEzért nagyon is örülök ez irányú tevékenységüknek, s bizony alig várom Kozmosz és Psziché sorozatuk következő részét.

Ám mint ők is írják a Facebook oldalukon, ennél jóval többet nyújt a könyvpiac számára a kiadó, amit én magamban úgy fogalmaztam meg: csupa olyan könyv, ami manapság egy nőt érdekelhet. Oh pardon, NŐT, így, végig nagybetűvel.

Bár nyilvánvalóan nem vetekszik a nagyokkal az eddig kiadott (kiadott, nem eladott!) könyvek számát illetően, mégis minőségben felveszik a versenyt bármelyikkel.
Nem is tudok még egy olyan választékot felmutatni, ahonnan annyi minden érdekelne, mint az ő repertoárjuk.

Eddig olvastam tőlük önsegítő könyvet, (Minden,amit tudni akartál az EX-ről) meseregényt, (Emerson & Tsa.) nemrég pedig  egy önéletrajzi ihletésű irományt, (Reklámország peremén) ami hatalmas pozitív élmény volt. De már polcomon egy szerelmes történet, (Herb és Lorna) ami mellett intenzíven szemezek a szingliregényükkel (Papíron príma) is. Meg gondolkodom, hogy forgatókönyv írásra adom a fejem. (Forgatókönyv)

Ráadásul, az ex könyvüknek köszönhetően lassan eljutok oda, hogy a jövőbe tekintsek, és akkor biztos, hogy velük fogok ”nézelődni”, (Hogyan shoppingoljunk férjet?) amihez azért titkon elemezni fogom a lehetőségeimet. (Kapcsolatok asztrológiája) Stephen Arroyo ugyanis a világ egyik legjobb asztrológusa, ráadásul a pszichológiatudomány Master of Arts fokozatával is rendelkezik. És ha minden ”összejön”, akkor majd felmerül bennem, hogy milyen az, Ha 1 nő gyereketakar.

Aztán meg ki tudja, nem akarok-e megújulni külsőleg is. (Az alli diéta)

Test és lélek harmóniáját persze nem csak a sok olvasással és a jó külsővel lehet elérni, hanem nagyon fontos az egészség is. És ezerszer inkább bújom a Az öngyógyítás teljes rendszerét, mint valami gyógyszeres enciklopédiát.

Ráadásul nem csak a könnyed témákra vagyok vevő, igenis érdekelnek a világ dolgai. (Vakmerő remények) Még az USA dolgai is, hiába szapulom az amcsikat rendszeresen, ha közízlésről van szó. Meg aztán igenis nagy dolog, hogy Obama lett az elnök. Én neki drukkoltam, bár már nőt is szívesen látnék abban a pozícióban. *a harcos feministát lecsitítja* De idén újra drukkolhatok, hiszen a tengeren túl, ahol minden álom megvalósul, ahol a demokraták között Hillary az úr… szóval idén talán ez a mérföldkő is meglesz. (Hogy aztán a világ szebbé-jobbá válhasson.) :)

És ha már hírek a nagyvilágból üzemmódban vagyok, az Ébredj velünk című könyvüket ajánlom leginkább azoknak, akik magánélet és karrier között egyensúlyoznak.

Na amennyiben eddig semmi nem volt ismerős a polcról, akkor Nevada Barr 13 ½-je biztos az lesz mindenkinek. Ahogy nézegettem már előző posztom kapcsán, a könyv osztatlan sikert ért el a bloggerek között.

Bőséges választék, nem igaz? :)

Ezt fejelik még meg a roppant emberközpontú kommunikációval, ugyanis nincs az a kérdés, melyre ne válaszolnának kedvesen és segítőkészen. Egyszer nem fordult még elő, hogy válaszolatlanul hagytak volna e-mailt.

Legutóbb épp azt kérdeztem, hogy mire számíthatok 2012-ben.

Örömmel olvastam, hogy újabb Nevada Barr kötet lesz elérhető immár nekünk is, mert jön az Anna Pigeon széria, s az első kötetet már idén olvashatjuk. Természetfeletti nyomozás Amerika legszebb nemzeti parkjaiban. – Na ilyet még biztos nem olvastunk! ;)

Forrás: www.sydfield.com
Syd Field is folytatja az önfejlesztésemet forgatókönyv írás terén. Érkezik a Forgatókönyvírók kézikönyve, és a Forgatókönyvírók munkafüzete. Úgyhogy nagyon úgy áll a dolog, hogy tényleg átképzem magam filmes guruvá. :) (Aztán majd én csinálom a sikerfilmeket, keresem degeszre magam, és látom el ajándék könyvvel a molyokat.) ;)

Remélem mindez a csillagokban is meg van írva, úgyhogy ellenőriznem kell a friss megjelenéseket e téren is. Jön A lélek asztrológiája, amire nagyon kíváncsi vagyok, mert ilyen megközelítéssel még nem találkoztam az eddig magyarra fordított könyvek között. A Kozmikus szerelemre is azonnal le kell csapnom, s a címe alapján gondolom nem kell magyaráznom, hogy miért. ;)
Ám nagy terveimhez is kis lépéssel kezdődik az út, így feltétlen számítok az Újhold asztrológia segítségére. Mert sokszor kel még fel a Hold, mire révbe érek. Addig meg jó, ha tudom, hogy merre tartok. :)

Zene.
Vége Főcím

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved