Nicole Jordan: Csábítás - Egy regénylakás könyvei Nicole Jordan: Csábítás - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Nicole Jordan: Csábítás

Írta: Gretty | 2012. szeptember 11., kedd | 09:26

Eredeti cím: The Seduction
Fülszöveg: A hírhedt londoni nőcsábász, lord Damien Sinclair mindaddig csak a saját élvezetét hajszolja, mígnem imádott húga, Olivia egy titkos találka alkalmával megsebesül, s megbénul. Damien mindent megtesz annak érdekében, hogy bosszút álljon és tönkretegye azt a fiatal nemesembert, aki meg akarta szöktetni Oliviát. Aubrey, bár reménytelenül szerelmes lesz Oliviába, amikor a baj megtörténik, mégis könyörtelenül cserbenhagyja. A csodálatos szépségű, titokzatos lady Vanessa Wyndham előtt egyetlen cél lebeg: mindenáron meg akarja menteni felelőtlen öccsét, s a családi vagyont. A veszélyesen jóképű, szenvedélyes Damien, a Bűn lordja különleges alkut köt Vanessával…

Kezembe akadt, mert...
imádom Nicole Jordant, olyannyira, hogy ez volt az egyetlen könyve, ami még hiányzott. Amikor a Könyvhéten a kezembe kaparintottam a valószínűsíthetően legutolsó elérhető példányt, szinte azonnal belevágtam.

Közös történetünk:
A Loring lányok kapcsán már kialakult bennem egy kép Nicole Jordan könyveiről, amire a Csábítás újra csak ráerősített.


Amiben állandó az írónő stílusa, az a pikantéria, ami fel-fel bukkan a történeteiben. Itt sem volt ez másként, sőt, sokan egyenesen a BDSM határát súroló erotikus jelenetekről beszélnek a Csábítás kapcsán. Van benne valami, bár szerintem bármelyik kamasz srác gondolataiba látva ennél különb dolgokkal találkoznánk, úgyhogy nem ezért kell megvenni vagy elvetni ezt a könyvet. :)

Damian Sinclair a bűn lordjaként híresült el Londonban. Amikor húga megsérül egy lányszöktetés alkalmával, minden erejével azon van, hogy tönkretegye azt, aki szerint mindez megtörtént, azaz Aubrey Wyndhamet. Szerencsejátékon elnyeri örökségét, ezáltal a nincstelenség szélére sodorva családját. Nővére Vanessa elindul, hogy jobb belátásra bírja a lordot, s még abba is hajlandó beleegyezni, hogy Sinclair húga mellé szegődjön társalkodónőnek - a nyilvánosság előtt -, és szeretőjévé legyen a nőcsábásznak, mintegy nem hivatalosan.

Az alap felállás tehát a szokásos. Adott egy megrögzött agglegény, aki habzsolja az életet és a nőket, majd egy családi tragédia pont a megfelelő nőszemélyt sodorja az útjába.

Lehetne vádolni azzal a regényt, hogy sztereotípiákra épül, mégis óva intenék ettől mindenkit.
Egyrészt, hogy nézne már ki egy olyan lord, akinek minden vágya a nősülés? Másrészt, Jordannak azért elég magabiztos stílusa van ahhoz, hogy egy ilyen "megszokott" történet ne forduljon át unalomba.

A regény első fele nem rejteget titkokat, hozza az elvárt szórakozást: a szereplők kerülgetik egymást, ragaszkodnak rögzült szokásaikhoz, tagadják az érzelmeiket...


Aztán Jordan megfűszerezi kicsit a művét.
Árnyalni kezdi a főhős karakterét, elkezdi mozgatni a háttérben Sinclair húgát és Vanessa öccsét, és ráadásnak még bedob némi pajzánságot is.

Szerintem Jordan könyvei ebben térnek el leginkább a többi hasonló könyvtől. Folynak szépen az események a maguk kiszámítható módján, majd egyszer csak észrevétlenül belesző pár provokatív jelenetet, amitől persze pirul az ember lánya, mégis valahogy életszagúbbá válik a dolog.

Damian karaktere nagyon jól sikerült, jót tett neki, hogy kiderültek a kevésbé macsó tulajdonságai. :) Vanessa kellően bevállalós mellette, bár karaktere egyensúlyoz a merészség és a tipizált szűzlányság között.

Mégis, az egész könyv egy könnyed ujjgyakorlatnak tűnik, amiben van humor, romantika, némi odamondogatok, szerethető karakterekkel és kellemes történettel.

A Notorious sorozat nyitó kötete méltó arra, hogy tovább erősítse Nicole Jordan iránti rajongásomat, akit nem hiába neveznek az erotikus irodalom egyik legfőbb képviselőjének.

Amit ő tud, az színtiszta szórakoztatás! :)

Kiadó: Victoria

Értékelés:Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved