Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű - Egy regénylakás könyvei Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , , » Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű

Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű

Írta: Gretty | 2013. január 17., csütörtök | 12:30

Az Alnwick Kert térképe
Forrás
Nem, a legkevésbé sem a marihuánát kívánom népszerűsíteni, és arról sincs szó, hogy esetleg megtudtam volna valami jó kis pletykát, pusztán csak rájöttem, mindhárman ugyanazon a northumberlandi ösvényen sétáltak "karrierjük" egy-egy szakaszában. :)

A Méregnaplók Northumberland hercegnőjének ötlete nyomán íródott, így természetesen maga a történet, amelyben Gyom az egyik főszereplő, ezen az angol tájon játszódik.
Na igen ám, de a környéknek olyan piszok jó a marketingje, varázslatos a szépsége, hogy az Alnwick kastély volt hivatott ábrázolni a Roxfortot a Harry Potter filmek első két részében, de még Gandalf is a northumberlandi pázsiton sétálgat, miközben mi Hobbitfalván érezzük magunkat.

Northumberland Anglia legészakibb vidéke ódon kastélyokkal, lélegzetelállító dombvidékkel, titokzatos mocsarakkal, így nem csoda, hogy a környék vagy a turistáktól, vagy a filmes stáboktól hemzseg.

Forrás
Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi fiktív szereplő fordult meg e tájon, ezért most csak Alnwickra koncentrálva lessük meg, hogy hol találjuk a hősöket két snitt között.

Alnwick egy kisebb mezőváros, ám a Country Life magazin szerint a legszebb Angliában.
A történelmébe annyira nem mélyedtem el, mert bár több jelentős Alnwick-i csata is volt, igazából a földrajzi vonzerejét esztétikai szempontból érdekesebbnek tartom, mint stratégiailag.

Így vannak ezzel Hollywoodban is, hisz mint már említettem, az Alnwick kastély és a Hulne Apátság is többször szolgáltatott hátteret jól ismert filmekhez.

Konkrétan a kastély és a körülötte lévő Hulne Park volt az, ahol a Bölcsek kövében és a Titkok kamrájában Harry brillírozhatott a kviddics pályán. (Ha valaki innen kap bagolypostát, nyugodtan bizakodhat, hogy megjött végre a felvételi értesítő!)
Az apátság pedig megannyi Kevin Costner és Mary Elizabeth Mastrantonio csókot látott, a Robin Hood filmnek hála. Természetesen itt vert gyökeret Gyom és Jessamine szerelme is, csak azt könyv lévén máshogy moziztuk végig.
Forrás
Még a Fekete vipera is itt fészkelt, és Rowan Atkinsonnak köszönhetően csempészett fekete humort a kastély folyosóira.
Az Alnwicktól nem messze található, Corby Cragsként emlegetett vidék pedig A hobbit című film pár poszterének hátterét szolgáltatta. (Tudom, alapvetően Új-Zélandon forgattak, de hát a northumberlandiak már arra is büszkék, hogy a promóképek náluk készültek. Szóval ér ide venni.)

Az Alnwick Kert egyébként valóban az egyik legnépszerűbb turistalátványosság a környéken, melyet még Northumberland első hercege hozott létre, Capability Brown, világhírű kertész segítségével. Szerencsére az őt követő nemesek is osztoztak a kertészet és a botanika iránti szenvedélyében. A harmadik herceg annyira, hogy szerte földön kutatott fel különleges magvakat és hajtásokat, melyekkel a kertet tovább bővíthette (És mit ad isten, pont akkor élt, amikor a Méregnaplók is játszódik...), a következő főnemes pedig már egy télikerttel is megtoldotta. Jane Percy, a jelenlegi hercegnő mostanában nem kis pénzt költ az egészre, és még arra is futja idejéből, hogy megihlesse Maryrose Woodot.

Mondjuk, a képeket elnézegetve meg is érdemli a táj, hogy legalább egy könyv helyszíne (is) legyen!

Forrás
Alnwick Abbey
Forrás
Forrás
Brizlee Tower, Hulne Priory
Forrás
Forrás
Northumberland
Forrás
Alnwick Castle
Forrás
Ezt csak az olvasottság kedvéért :)
Edward Cullen és Harry Potter Alnwickban
Forrás
Forrás


Alnwick nagyobb térképen való megjelenítése

Kapcsolódó könyv: Maryrose Wood: Méregnaplók
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

1 megjegyzés:

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved