Adjatok egy ásót, de rögtön! - Egy regénylakás könyvei Adjatok egy ásót, de rögtön! - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Adjatok egy ásót, de rögtön!

Írta: Gretty | 2013. szeptember 7., szombat | 11:25

- (...) Tudod, mennyi ideig vergődtél a harapásom utóhatásaként?
Fogalmam sem volt.
- Öt percig?
A hangja rekedt volt, szinte felismerhetetlen. Kacagott.
- Legyen inkább húsz. A rendőrség már ki is jött és el is ment; Anette elküldte őket. Biztosan a szomszédok hitték, hogy valakit ölnek.
(A híres-neves 32. fejezet)

Fülszöveg:
Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor…

Szerző: Jeaniene Frost
Eredeti cím: One Foot in the Grave
Sorozat: Cat & Bones #2
Oldalszám: 376
Kiadó: Ulpius
Megjelenés: 2010


Igen, folytattam, és igen, magyarul, és igen, helyenként a hajam hullott az idegtől...
Amikor meglátom a szortyint, és a spádé szavakat...
 De...

Cat és Bones története számomra egy nappal az első rész után folytatódott (mert hát hiányoztak, no), pedig a két könyv történései között négy hosszú év telt el.
Cicuskám immár az FBI különleges és nagyon titkos vámpírgyilkolászó csapatának a vezetője, 27 éves, és nem mellesleg baromi unalmas életet él, azon kívül, hogy karókkal játszadozik.
Meg is érdemli, ha engem kérdeztek, mert még egy ekkora idiótát, hogy lehúzzon valaki éveket Bones nélkül, hát az meg is érdemli, hogy majd' belehaljon az unalomba.
Mondjuk, a könyvben annyira nem volt vészes, de azért egyértelműen érezhető volt, hogy kell ide a mestervámpír, mert hiába az új szereplők, és a belevaló főhősnő, csak velük nem megy el a sztori.
Szerencsénkre az évek folyamán Cat összeszedett egy épkézláb barátnőt, aki méltóztatott hirtelen olyan emberhez férjhez menni, aki cimbizik Bonesszal, úgyhogy a haza, meg az érdeklődésem meg volt mentve, és újult erővel folytattam az események követését.

Nem is szaporítanám tovább a szót a történetre, hisz nem meglepetés, hogy újabb rosszfiút kell csőbe húzni, és szerencsére ismét közösen dolgoznak a mi kis madárkáink. Illetve, csak Bones az, mert róla kiderül, hogy tud repülni, és ez azért fontos, mert pont nemrég láttam a Van Helsinget, ahol Drakula szintén tudott, és azon elmélkedtem a könyv kapcsán, hogy milyen jó, hogy Frost a klasszikusabb elemeket is felhasználja, nem csak glitterrel szórta be a vérszívókat.
Mondjuk, egyetlen egy dologban Bones hasonlít Edwardra. (Nem kiakad, mindjárt megmagyarázom!)

Szóval ezek előzőleg szétmentek, illetve az egyik fél ezt csak kényszerűségből tűrte, a másik meg azt hitte, hogy önfeláldoz, mert ahhoz csöppet hülye, hogy kérdezzen, de most újra összekeveredtek, és ennek megfelelően kaptunk szép kövér vallomásokat. Illetve csak Bonestól, de azok sóhajszaggatóak voltak. :)
Mondjuk, számomra az első látásra szerelem kicsit hiteltelen volt, mert hát az az edwardi megokolás, hogy kétszáz évem alatt senki se (mármint érzelmileg, nem szexuálisan), majd rád néztem, és Bumm! röpködtek a szemem előtt a ♥-k, az fals, sokkal jobban tetszett volna, ha mondjuk lassabban fejlődik ez ki Bonesban, pl mert egy makacs, de kitartó jószág ez a Cat, amibe bele lehet ájulni, de jól van, hát ennyi egyezés lehet, ha már fajtán belül vagyunk.

Aztán voltak ugyebár nagy szexjelenetek, amiért a fél net odáig volt, már ami a külföldi rajongótábort illeti, de tekintve, hogy a külföldi megjelenés óta felfedeztük magunknak a BDSM erotika gyöngyszemeit, valójában már a 32. fejezet csak egy sima harapdálós szexszé alacsonyult, némi anális próbálkozással, úgyhogy ez sem hozott újdonságot.


De akkor mégis mi a fenéért ugrott Bones a képzeletbeli fiktív álompasi dobogó második fokára?

Kérem szépen, az a  ragaszkodása, meg a humor.
Sőt, valójában Bones ragaszkodása Cathez az, ami sóhajszaggató és romantikus, mert hát amiket megtesz érte, könnyed lazasággal, és teljes természetességgel, az az én szemeim előtt is kis ♥-ket eszközöl.
A humora meg...
Már csak azért is hazahoznám, hogy megnézzem, az én anyámnak vajon mit osztana, mert amit Justinának sikerült, azon dőltem a röhögéstől.
Annyira pofátlan, de annyira igaza van, és ennek köszönhetően millió határt átlép az illendőség berkein belül, mégsem tudok nem egyet érteni vele. És az csak hab a tortán, illetve a könyvön, hogy ugyanezt megismétli Cat főnökével is.
Az meg külön öröm, hogy Cat sem nyámnyila, és az is megér egy misét, amit Anette kap tőle, bár meg kell hagyni, a hölgyemény inkább a tettek embere, mint a szópárbajoké.

És ettől szép ez az egész, mert kellemes elegyet alkot a szavakban szapulás, és az egymás fizikai csépelése. Mármint na, nem egymást verik, hanem mindenki mást.

Ismételten csak jót tudok mondani az akcióra, kellemesen követhető, izgalmas, élvezetes, nyers és ha tényleg léteznének ilyen vámpírölős problémák, még a valós kifejezést is megkockáztatnám. És az se válik hátrányára a történetnek, hogy nemcsak mindig fejjel rohanunk a falnak, meg az elénk ugró vámpíroknak, hanem biza kihasználjuk a diplomáciai trükközéseket is. Ami egyébiránt tökéletes módszere a világfelépítés  cizellálásának, és a vámpírtársadalom bemutatásának.

Ráadásul az ilyen eseményeken olyan pletykákat lehet megtudni...SPOILER! Mutasd!/Vagy inkább mégse

Szóval szortyintás ide, igekötők felcserélése oda, egyre jobban élvezem Frost világát, és abszolút megértem a külföldi rajongótábor hevességét.
Igaz, a spádé szót megint elmagyarázták, hogy ásó, és az még mindig nem az, és sírni tudnék, ha meglátom Bones haverjának nevét magyarosítva, de eldöntöttem, hogy beszerzek egy könyvlap színű hibajavítót valahonnan, és eltüntetem az ékezeteket a példányomból.

És miért nem angolul folytatom?
Mert jelen állapotomban nem bírnám kivárni a két hetet, még megjön a Bookdepotól, szóval inkább folytatom úgy, ahogy már a polcon van. És Donnal ellentétben én igyekszem nem kitépkedni a szemöldököm.

Szerintem:
Csak és kizárólag a történetvezetés lendülete és a karakterek bája miatt.
A pontozás egyáltalán nem veszi figyelembe a magyar kiadás minőségét!
Szerinted?


Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

7 megjegyzés:

 1. Olyan jó végre nooormális posztot olvasni. Bones-t szerintem én is szeretni fogom...

  VálaszTörlés
 2. @Zenka?
  Ó, istenem! Van két olyan jelenet is ebben a részben, hogy majdnem én is rózsaszínt könnyeztem a röhögéstől. :D
  Amint Bones kiejti a száján, hogy Justina, már szakadok, mert tudom, hogy mi vár rám.

  VálaszTörlés

 3. Sima harapdálós szex némi anális próbálkozással :D
  Félre nyeleted az emberrel a reggeli kávét:DDD

  Olvassál még Cat&Bones-t, a negyedik rész valami epic.

  VálaszTörlés
 4. @Titti:
  Most ezt így a hszeddel egyben olvasva olyan érzetem támadt, mintha már ennyire kiélt lennék, holott nem, csak hát elég volt három pornókönyvet olvasni, hogy egy sima paranormális-romantikusban elhelyezett szexjeleneten én már ne essek hanyatt. :D
  A kávéért és félrenyelésért pedig bocs. :D Legközelebb kiteszek valami jelet. :D

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  Nekem nagyon tetszett az első két könyv és Bones meg imádnivaló *-* Számomra még Ian karaktere volt nagyon a szeren - bármit kinézek belőle, vagy inkább mindent! :)
  Ami egyébként nem nyerte meg a tetszésem, az Cat "csapata" volt, néha nagyon gyengusznak éreztem őket annak ellenére, hogy szerintem Frost jól bánik az akciókkal (szégyenszemre bevallom néha azon gondolkoztam, jobban mint Nalini :'( )
  Remélem tovább olvasod, kíváncsi vagyok, mit gondolsz a 3. könyvről mert nekem az volt a mélypont. Nagyon nem jött be és érdekelne, hogy csak én voltam rossz hangulatban vagy tényleg gáz. :)
  Alexandra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már olvastam a 3. részt, de pont azért nem írtam róla, mert nem igazán volt mit. Szerintem is gyengébb, mint az eddigiek, mondhatni Bones viszi a hátán a humorával, meg azzal, amikor kiejti a száján azt, hogy Justina. :D
   No meg persze Vlad is jó arc, de Tate teljesen kiidegel. Annyira erőltetettnek érzem a szerepét, és nagyon bosszant, hogy ilyet kell érezzek.
   Amúgy meg ezerszer jobb az akció, mint Nalininál. Szerintem nála gyakorlatilag nincs is, és nem is az akciójelenetekért szeretem őt annyira. Ő nagyon máshogy ír, máshol is vannak nála a hangsúlyok.

   Törlés
 6. Uhh, köszi. Mondhatnám, hogy jó érzés, de igazából nem az, ha elszúrnak egy sorozatot :(
  Tate-nek semmi funkciója nem volt, meg az egész könyvet kész időhúzásnak éreztem. Viszont a Sírig hű szerelmed vissza adta a hitem kissé Frost-ban. Azt már élveztem, miután felülemelkedtem, azon, h WTF - ez meg hogy történt?!
  Vlad karaktere is jó, csak nem értettem miért kellett behozni a történelmi személyeket. De komolyan minek?? Az ilyenre én allergiás vagyok, ezért is nem mertem még elkezdeni a Cassandra sorozatot - nehogy kiboruljak rajta! XD
  Alexandra

  VálaszTörlés

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved