Értékelések értelmezése - Egy regénylakás könyvei Értékelések értelmezése - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Értékelések értelmezése

Miért ennyi az annyi?
Ízlések és pofonok ugyebár

Elsősorban összbenyomást pontozok. Értékelem az írói stílust is, de mivel manapság sok a hasonló képességű író, így ritkán adatik meg, hogy olyat ragadjak a kezembe, ahol a történet mellett még külön lenyűgöz a stílus is. 
Ha kidolgozatlan szálak vannak a könyvben, például túl gyors egymásba szerelmesedés, de maga a világ jól van tálalva... hát akkor az én kis képzeletem kipótolja az ilyen részeket, és nem bosszantom magam rajta. Ha viszont már logikai következetlenség is párosul mellé, esetleg úgy erőltetett az egész, ahogy van, akkor bizony nem fogom magamban tartogatni a nemtetszésemet.
Jól viselem a nyálas-csöpögős történeteket, amiken hangulattól függően vagy sóhajtozok vagy elnevetgélek. Erőteljesebb erotikus jelenetekkel ugyanez a helyzet!
Nincs bajom a különböző lényekkel, erős, birtokló macsókkal (ha izmosak, tetováltak, veszélyesek és sármosak - hát az a legjobb), megmentésre váró hősnőkkel, és csak néha zavar, ha mindenki élete első férfijával él boldogan, míg meg nem hal. :)
És szeretem a meséket! Gyerekkönyv ugyanolyan könnyen akadhat a kezembe, mint a már fentebb említett kategóriák. E téren előolvasó szerepkört is betöltök a nálam jóval fiatalabb unokahugik számára. Minden, ami nem habos-babos, rózsaszín, esetleg tanulságos, mint egy fabula, az már ásta is el magát előlem. Ebben a kategóriában alkoholnak, drogoknak, vérfertőzésnek és egyéb "toljuk a kisember képébe a rideg valóságot" dolognak számomra helye nincs.

Úgyhogy mindezek fényében íme az értékelési skálám:

Öntsük aranyba az írót is!*
Tőlem merőben stílusidegen
Tűzre vele!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved